2 de marzo de 2009

AS ORELLAS DO ENTROIDO


Ingredientes:

-1 ovo enteiro
-2 xemas e 2 claras montadas
-1 vaso de leite
-medio kg de fariña
-100 g de azucre
-50 g de manteiga fundida
-unhas pingas de anís
-a rela dun limón





Elaboración:

Mestura todos os ingredientes nun recipiente ata conseguir unha pasa compacta que non se pegue nas mans. Tápaa e deixaa repousar unha hora. Despois colocaa nunha superficie con fariña e estira a masa o máximo posible, intenta qu quede unha masa moi finiña. Córtaa nunha forma que che guste e despois bótaa con abundante cantidade de aceite quente (se é posible de oliva). Cando estean douradas é que xa están listas. Retíraas a unha fonte e botalle azucre por riba.
E xa o tes, xa podes disfrutar dunha sobremesa típica do entroido galego.


Mauro España Fernández

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Ñam,ñam...
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡QUIERO OREJAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
¡¡¡BUAAAAAA!!!

Anónimo dijo...

Ola, son Mauro o que escribio a rceita anterior estou escribindo por que fun a mirar se estaban a receita as orellas que a escribin onte, e clro como a proe Lourdes e moi rapida xa estaba colgado.
moitos bicos os vixitantes.

Anónimo dijo...

Solo pensar nas orellas entrame a fame (aínda que non me gusten)

Anónimo dijo...

As orellas de carnaval son ricas ved el Hormiguero(Barrancas rules). Non lle fagades caso a Barrancas(ved el Intermedio)é unha tontería de Barrancas. CIAOOOOOOOOOOOOOOO(Barrancas rulessssssssssss)

Bikos Barrancas & Dra.Sara

Anónimo dijo...

As orejas del carnaval son muy ricas.
Ricas...¡OREJAS! Ñam,ñam. Soy muy raro.

vampirin *2* dijo...

Hum que ricas casi tanto como la sangre.
Adiós

Publicar un comentario